За нас

Баскетболен клуб Дунав в Русе има от 1947 година. Имало е подеми, имало е и спадове, но около клуба се е създавала баскетболната история на нашия град.  През годините името на клуба е търпяло леки модификации, но в съзнанието на русенци то винаги е било БК Дунав.

През 2016 нещо ново трябваше да се случи с клуба. Някой трябваше да поеме щафетата, да се опита да изгенерира концепция и да се нагърби да я осъществява.

Решихме, че сега е наш ред!

Решихме , че е дошло време да връщаме на клуба знанията и уменията, които сме получили от него през годините, добавяйки житейския си и професионален опит.

Решихме обаче, че високото спортно майсторство няма да е приоритет за сега. Ще се фокусираме върху детската школа.

Защо?

Защото така го правят хората по света. Това е начина да се създава баскетболна култура в младите хора. Това е начина за устойчиви резултати във времето.

Ние сме съпричастни с баскетболната игра отдавна. Общият ни опит в тази област е повече от 300 човекогодини. Имаме самочувствие, че разбираме от баскетбол и ще дадем най-доброто от себе си за успеха на начинанието, но това надали ще е достатъчно. Нуждаем се и от вашата подкрепа, съдействие и съвети.